Hrad Veveří - 27.6.2017

22.06.2017 16:44

Milé maminky,

 

s Kaštánkem se rozloučíme 27.6. 2017  výpravou na hrad Veveří, kde místní strašidla střeží hradní poklad.  Cestou narazíme na vodníka, bludičky, čerta, baziliška, bílou paní a další obyvatele hradu Veveří či jeho okolí, kteří nám pomohou, nebo naopak se budou snažit zabránit, poklad najít. Nahlaste prosím do neděle (včetně) 25.6. na kastanekbystrc@seznam.cz počet dětí, kolik se akce zúčastní (kvůli pokladu).

 

Sejdeme se v 8.00 u přístaviště lodí v Bystrci u přehrady a každý si koupí svůj lístek. (například jednosměrný lístek pro dospělého je za 105Kč, pokud se budete chtít vracet z hradu lodí, tak obousměrný lístek pro dospělého stojí 170Kč, dítě nad 3 roky platí za jednosměrný lístek na hrad - 56Kč, další info najdete na  viz ceník https://www.dpmb.cz/cs/lodni-doprava-jizdne ). Odjezd lodi je z přístaviště v 8.30 hodin.

 

 I když je jízdné celkem drahé, přesto by byla škoda kvůli tomu o poslední výpravu přijít. Další možností, jak se dopravit na hrad Veveří (kromě auta) je autobus. Autobus jede ze Zoologické zahrady v 8.14 hodin. Jelikož ale loď připlouvá v 9.20, bude nutné cca hodinu pod hradem čekat (nebo jít k lodi naproti - pohádková cesta začíná u lodě)

 

Počítám, že všechna protivenství zdoláme do 12.00 hodiny. Busy od hradu odjíždějí v 11.27, 12.57, 14.27 a loď ve 11.40, 13.10 a 14.40. Busy nejsou nízkopodlažní a vejdou se tam tak 2-3 kočáry. Lodě naopak, díky novému přístavišti, jsou téměř bezbariérové (5 schodů :-) ).

 

Co se týče hradní stravy, nedá se zrovna o ní říct, že by byla dětská (párek v rohlíku, hranolky, mražená pizza, řízek, uzeniny a sýr z udírny atd.

  

Vstupné na hrad se v týdnu (mimo prázdniny) neplatí. Pokud budete chtít a na hradě zůstanete déle, je zde moc hezká výstava se soutěžemi pro děti "O pejskovi a kočičce." Dospělí platí 60Kč. Děti nic. Příspěvek na klub tentokrát vybírat nebudeme.

 

Budeme se (až na většinu strašidel :-)) na vás těšit.

PS: Vzhledem k proměnlivosti počasí (kdyby hrozila v úterý bouře), sledujte prosím v pondělí večer mail a facebook, došlo by k případné změně programu.

Maru

—————

Zpět