Hravé nožky 10.4.2018 - PŘIHLÁŠENÍ

03.04.2018 22:09

Milé maminky, milé děti,

 

příští Kaštánek bude na téma Hravé nožky. Nejdříve si nožičky pořádně protáhneme a procvičíme, abychom se připravili na hravé úkoly pro zdravé nožičky. Vyzkoušíte si i bosou chůzi po nerovném terénu sestávajícím z různých materiálů a kamínků. Bosá chůze (a obzvláště v období rané chůze) po nerovném terénu významně přispívá ke zdravému vývoji chodidel a celkově pohybového aparátu. Preventivně i léčebně působí na plochá chodidla nebo vpadlé kotníky, stimuluje krevní oběh, a to u dětí i dospělých. V chodidlech jsou akupresurní body, které přímo ovlivňují funkci jednotlivých orgánů a jejich masáž je léčí.

 

Abychom si mohli i doma nožky procvičovat, vyrobíme si vlastní senzorický kobereček. Jak takový kobereček vypadá a z čeho může být vytvořený, to se můžete podívat v přiložených obrázcích. Pro tvoření si můžete přinést vlastní koberec. Kdo chce zajistit malý černý kobereček na tvoření v rámci Kaštánku, prosím o nahlášení nejpozději do neděle 8.4. včetně. (Cena koberečku bude již započítána do ceny vstupného). Na kobereček si můžete přinést dále cokoliv Vás napadne, že by se na kobereček dalo použít, například kamínky, knoflíky, korálky, hubky na nádobí, drátěnky, lana, plastová víčka, tenisové či jiné míčky, kroužky ze záclon, vařečky či dřevěné tyčky… Fantazii se meze nekladou. Část materiálu pro výrobu bude na Kaštánku rovněž k dispozici.

 

 

A po svačince si spolu můžeme nově vytvořené koberečky rovnou vyzkoušet a zatančit si na nich při diskotéce. Sejdeme se již tradičně v 9:30 ve Společenském centru.

 

Na všechny se těší

tety Lucka a Pavlínka.

 

Nožky toho umí moc.

Klidně leží celou noc,

ráno chodí, běhají,

přes překážky skákají,

po špičkách si klidně jdou,

pak jako blesk rychlé jsou,

do balónu kopou,

ve vzduchu se houpou.

 

 

—————

Zpět