Vodící pejsci - 21.5.2019

15.05.2019 22:06
Milé maminky a milé děti,
 
příší týden k nám do Kaštánku zavítá vzácná návštěva... Jde o Petru Bezákovou, která si pro nás přichystala povídání o výchově, výcviku a následné službě vodicího psa u nevidomého člověka. Petra sama je nevidomá a aby k nám trefila, pomůže jí její věrný psí kamarád Chopper. Celé povídání bude trvat zhruba 45 minut a bude obsahovat i praktické ukázky, při nichž jí Chopper například pomůže najít místo na sezení... Teta Gabča nám navíc domluvila zapůjčení bílých holí a papírových škrabošek, které nám budou simulovat nevidomost, takže si každý bude moci vyzkoušet, jaké to je být v kůži nevidomého.
 
Začátek akce bude v 9.30 u lavičky pod stromem vedle Rákosníčkova hřiště, kousek od šalinové zastávky ZOO. Prosíme maminky i děti aby se dostavili o chvíli dříve (zhruba v 9.20), protože Petra s Chopperem se od nás budou muset ještě přesouvat mimo Brno, tak ať vše v klidu stihnou.
Po skončení povídání se můžeme společně přesunout a pohrát si na Rákosníčkovém hřišti.
 
S sebou si vezměte něco k sezení (lavičku prosím nechme návštěvě), svačinu, pití a vhodný oděv. Vybírat budeme klasicky 50Kč za rodinu. V případě nepříznivého počasí se přesuneme do Společenského centra, tuto skutečnost dáme včas vědět.
 
 
Na všechny se moc těší teta Katka, teta Jitka, teta Gabča a Petra s Chopperem.

—————

Zpět