Pečeme svatomartinské rohlíčky
29.10.2014 15:23Na Svatého Martina bychom rády posvačily tradiční svatomartinské rohlíčky. Kdo bude mít chuť a čas, můžete upéct společnou svačinku z níže uvedeného receptu, těšíme se na ochutnávání :-) Pro změnu lze použít i tvarohovou nebo makovou náplň.
SVATOMARTINSKÉ ROHLÍČKY
Těsto:
- 500g hladké mouky
- 1 smetana ke šlehání
- špetka soli
- Hera
- 1 vejce
- moučkový cukr
- vanilkový cukr
Náplň:
- 150g mletých ořechů
- 100g moučkového cukru
- 1 vajíčko (bílek)
Příprava: Ze surovin - změklé Hery, hladké mouky, špetky soli a smetany ke šlehání smícháme těsto a necháme chvilku odpočinout.
Mezitím si připravíme náplň. Smícháme namleté ořechy s moučkovým cukrem a bílkem. Těsto rozdělíme na čtvrtiny, každou vyválíme na kruh o průměru asi 30 cm. Pak kruh rádýlkem rozkrájíme na osminy. Na vnější stranu vzniklých osmin dáme náplň a směrem dovnitř zarolujeme rohlíček. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 20 - 25 minut. Upečené rohlíčky pocukrujeme nebo přímo obalíme v moučkovém cukru s vanilkou.
—————